potrzebne składniki:
3 kg papryki,
2 l wody,
0.75 szklanki octu 10%,
1,5 szklanki cukru,
2 łyżki soli
7 łyżek miodu,
3 liście laurowe,
10 ziarenek czarnego pieprzu,
3 ziela angielskie,
1/2 łyżeczki gorczycy.
1-2 główki czosnku.
Paprykę myjemy, wydrążamy gniazda nasienne, pakujemy do słoików. do każdego słoika wrzucamy 2-3 ząbki czosnku.
Wszystkie składniki zalewy łączymy, zagotowujemy, wlewamy do słoików, dokładnie zakręcamy.
Pasteryzujemy 5-10 minut.
przepis bierze udział w akcjach
nigdy nie robiłam, a to takie proste! dzięki za przepis:)
OdpowiedzUsuńFaktycznie bardzo proste do zrobienia :) Tylko u mnie chęci brak :(
OdpowiedzUsuńdziewczyny przepis banalnie prosty i za to go lubię :0
OdpowiedzUsuńFajny przepis :) Aby mógł zostać zaakceptowany w akcji paprykowej konieczne jest dodanie bannera lub linku do akcji kulinarnej. Dodaj link/banner i wtedy przejdą moderację w akcji kulinarnej :) Podobnie z innymi przepisami dodanymi do akcji.
OdpowiedzUsuńMi też się przepis podoba, ale tak jak Shinju proszę o banerek mojej akcji Warzywa psiankowate lub link do zaproszenia w każdym zgłaszanym przez Ciebie przepisie. Inaczej niestety nie będę mogła zaakceptować przepisów i nie znajdą się w podsumowaniu - takie zasady podałam na początku akcji. Dziękuję i zachęcam do dalszego gotowania z psiankowatymi.
OdpowiedzUsuńrobię niemal identycznie i baaardzo mi smakuje :)
OdpowiedzUsuń1,75 szklanki octu !
OdpowiedzUsuń1,70 może być za mało ?
a 1,80 za dużo ?
Po co tak komplikować ?
Nie można napisać np. 1 szklanka octu do 4 wody : 1/5 1/6 itd.
1,75 szklanki octu !
OdpowiedzUsuń1,70 może być za mało ?
a 1,80 za dużo ?
Po co tak komplikować ?
Nie można napisać np. 1 szklanka octu do 4 wody : 1/5 1/6 itd.
a co za różnica? i tak wiadomo o co chodzi :)
Usuń