przepis dostałam od mojej pacjentki Pani Halinki i oczywiście jak to ja trochę go zmodyfikowałam.
potrzebne składniki:
0,5 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego (Pani Halinka używa drobiowego, ale ja za drobiowym nie przepadam)
2 jajka,
bułka tarta (ile zabierze),
przyprawy: słodka papryka, pieprz, sól lub vegeta, koperek, maggi.
2 litry rosołu (może być z kostki),
1 czerwona papryka,
300 g pieczarek,
4-5 marchewek ,
por,
imbir do smaku( to moja inwencja),
koperek, pietruszka
Mięso, jajka, bułkę tartą i przyprawy dokładnie mieszamy, powinna wyjść dość zwarta masa, z której formujemy kuleczki wielkości orzechów włoskich.
Gotowe kulki gotujemy w osolonym wrzątku, wyjmujemy około 2-3 minuty od wypłynięcia. (gotowe kulki można mrozić).
Do rosołu dodajemy pokrojone w plasterki marchewki i pora, gotujemy do miekkości.
pieczarki kroimy w plastry (ja miałam malutkie, więc tylko podzieliłam na pół) i podsmażamy na klarowanym maśle, następnie dodajemy do rosołu.
Paprykę (ja w tym roku po raz pierwszy paprykę mroziłam i użyłam właśnie tej mrożonej)kroimy w paseczki i dodajemy do zupy. gotujemy do miękkości.
Następnie dodajemy starty na tarce imbir.
Ka końcu dodajemy kulki, pietruszkę i koperek (ja miałam suszone) i gotujemy jeszcze 5 minut
Często gości u mnie w domu. :) Lubię taką zupę.
OdpowiedzUsuńja ją dziś robiłam drugi raz, mój Mężczyzna jest nią zachwycony
OdpowiedzUsuńno i w końcu odpowiednie zdjęcie :)
OdpowiedzUsuńa dziękuję, dziękuję :)
Usuńpysznaaaa
OdpowiedzUsuńdokładnie :)
Usuńa kotek jest cudny...:)
OdpowiedzUsuńcieszę się, że Ci si podoba
UsuńWow! At last I got a weblog from where I be capable
OdpowiedzUsuńof actually take valuable facts regarding my study and knowledge.
Also visit my webpage ... gallery nymphets porn
What's up to every body, it's my first pay a visit of this webpage; this
OdpowiedzUsuńwebsite consists of amazing and really fine material in support of visitors.
Feel free to visit my site :: teen porn