piątek, 6 maja 2016

pasta z tuńczyka

Strasznie lubię wszelkie smarowidła do chleba, a pasta z tuńczyka to moja zdecydowana faworytka. Dziecinnie prosta i szybka do zrobienia a przy tym pyszna :)

potrzebne składniki:

1 puszka tuńczyka w sosie własnym,
3 jajka na twardo,
50 g sera żółtego,
1 średnia cebula,
1-2 łyżki majonezu,
sól, pieprz.

Tuńczyka odsączamy z zalewy i rozdrabniamy widelcem.

Cebulę kroimy w drobną kostkę, parzymy i studzimy.

Ser i jajka ścieramy na drobnej tarce.

Tuńczyka,  jajka, ser, cebulę, majonez i przyprawy dokładnie mieszamy.

Smarujemy chlebek i gotowe :)








4 komentarze:

  1. Robię taką samą tylko bez tuńczyka :) świetny pomysł.

    OdpowiedzUsuń
  2. Aż zgłodniałam!
    Koniecznie muszę zrobić

    OdpowiedzUsuń

dziękuję za komentarz