czwartek, 7 listopada 2013

pierogi z ziemniakami, kiełbasą, boczkiem i cebulą

Przed chwilą podmieniłam zdjęcie na pierogi z mięsem i kapustą. Przeglądając folder ze zdjęciami uświadomiłam sobie, że nie dodałam przepisu na pierogi z ziemniakami, kiełbasą, boczkiem i cebulką. Macie ochotę na takiego pierożka? Samo połączenie składników może wydawać się mało zachęcające, ale powiem Wam, że bardzo nam smakowały. Zresztą ja kocham pierogi praktycznie pod każdą postacią i praktycznie z każdym farszem :)

potrzebne składniki:

1 kg ugotowanych ziemniaków,
300g kiełbasy śląskiej,
300g wędzonego boczku,
3 cebule,
sól, pieprz,
ewentualnie łyżka smalcu.

Składniki i przepis na ciasto znajdziecie TUTAJ

Kiełbasę, boczek i cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy, jeśli boczek jest mało tłusty można dodać łyżkę smalcu.

Następnie wszystkie składniki (ziemniaki, kiełbasę, boczek i cebulę) przekręcamy przez maszynkę do mielenia mięsa, doprawiamy i dokładnie mieszamy, następnie nadziewamy perrogi i gotujemy w osolonym wrzątku.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

dziękuję za komentarz