potrzebne składniki:
2 pojedyncze piersi z kurczaka,
1 opakowanie ciasta francuskiego,
250 g pieczarek,
1 cebula,
trochę zielonej pietruszki,
2-4 plastry sera żółtego,
sól, pieprz,czosnek w płatkach, słodka papryka, sól morska, oregano,
masło do smażenia,
jajko.
Pierś myjemy, osuszamy, doprawiamy solą, pieprzem, papryką.
Pieczarki i cebulę dusimy na maśle z solą, pieprzem, czosnkiem i pietruszką, studzimy.
Ciasto francuskie dzielimy na pół. Na środku każdej części układamy filet, nakładamy na niego pieczarki i ser.
Wystającą część ciasta kroimy w 1,5 cm paseczki, które następnie naprzemiennie zaplatamy.
Układamy na blasze wyłożonej natłuszczonym papierem do pieczenia.
Smarujemy rozmąconym jajkiem, posypujemy solą mirską i oregano.
Pieczemy 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Wyszły Ci pięknie!
OdpowiedzUsuńMusiały wyjść. W końcu przepis od Ciebie :P
Usuń