czwartek, 26 września 2013

racuchy z nektarynkami, jabłkami i rodzynkami

Chodziły za mną wczoraj calutki dzień. Nie mogłam się powstrzymać i po prostu musiałam je zrobić... 15 minut pracy, a efekt... nieziemski :)

potrzebne składniki:

350 g jogurtu bananowego,
1,5 szklanki mąki,
2 jajka,
2-3 łyżki cukru,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
szczypta soli,
2 jabłka,
2 nektarynki,
garść rodzynek,
olej do smażenia,
cukier puder do posypania.

Jogurt miksujemy z jajkami, mąką, cukrem, solą i proszkiem do pieczenia, dodajemy rodzynki oraz pokrojone w kostkę jabłka i nektarynki, delikatnie mieszamy. Smażymy na złoto na rozgrzanym oleju.
Posypujemy cukrem pudrem.



2 komentarze:

dziękuję za komentarz