niedziela, 19 lipca 2015

kotlety z piersi kurczaka w serowej panierce

Dawno nie pisałam, oj dawno... Mam nadzieję, że wybaczycie i że jeszcze ktoś tu zagląda?
Dziś eksperyment.
Tak mnie naszło, żeby do jajka w którym będę obtaczać kotlety z piersi dodać mjonez i żółty ser.
Wyszło pysznie!!

potrzebne składniki:

3 piersi z kurczaka (około 600 g)
3 jajka,
1 łyżka majonezu kieleckiego,
50-100 g sera żółtego startego na drobnej tarce,
mąka i bułka tarta do panierowania,
olej do smażenia,
sól czosnkowa, bały pieprz.

Filety myjemy, osuszamy, dzielimy i delikatnie rozbijamy. Przyprawiamy solą czosnkową i białym pieprzem.

Do jajek dodajemy majonez i przyprawy i roztrzepujemy. Na końcu dodajemy ser i mieszamy.

Piersi panierujemy w mące, jajku i bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

dziękuję za komentarz