piątek, 10 stycznia 2014

krakersy z serkiem śmietankowym, ogórkiem i łososiem

Macie ochotę na szybką ekspresową przekąskę na imprezy? Proszę bardzo.

potrzebne składniki:

paczka krakersów,
serek śmietankowo-ziołowy (w typie almette),
0,5 czerwonej cebuli,
0,5 ogórka szklarniowego,
200  łososia wędzonego,
sól, pieprz.

Serek miksujemy z cebulą w naczyniu siekającym blendera (w ostateczności można cebulę bardzo drobno posiekać), doprawiamy i dokadnie mieszamy.

Krakersy smarujemy serkiem, na każdej kanapeczce układamy kawałeczek łososia i plasterek ogórka.

Prawda, że proste? 




2 komentarze:

  1. Bardzo lubię takie szybkie przekąski. Jeszcze dorzuciłabym odrobinę pietruszki, ale niekoniecznie :)

    OdpowiedzUsuń

dziękuję za komentarz