sobota, 7 listopada 2015

ciasteczka z ciasta francuskiego z cynamonem i brązowym cukrem

Wczoraj robiłam na obiad pierś w cieście francuskim. Martuś jeszcze raz dziękuję za przepis :) chyba nigdy mi się nie znudzą :)
Ale, ale, odbiegam do tematu... Zostało mi sporo ciasta francuskiego, które jakoś trzeba było wykorzystać. Dosłownie w mgnieniu oka powstały takie ciasteczka.

Potrzebne składniki:

ciasto francuskie (ile macie),
cukier brązowy,
cynamon.

Ciasto kroimy w niewielkie trójkąty, posypujemy brązowym cukrem i cynamonem.

Układamy na blasze pergaminem. Pieczemy przez 10 minut w 200 stopniach.



2 komentarze:

  1. Nie ma za co, sama się właśnie wybieram do sklepu i jutro zrobię te piersi :)
    Ciastka muszą być pyszne!

    OdpowiedzUsuń

dziękuję za komentarz