wtorek, 18 września 2012

ekspresowa surówka z białej kapusty

Jakiś czas temu Maziajka zapytała mnie co to za sałatka, którą podałam jako dodatek do gołąbków.
Sałatka jest banalnie prosta i bardzo smaczna

potrzebne składniki:

1/4 białej kapusty,
5-6 łyżek majonezu (najlepiej kieleckiego),
duuużo koperku suszonego,
sól i biały pieprz

Kapustę szatkujemy, dodajemy majonez, koperek (jeśli lubicie, można dodać sos koperkowy w proszku) doprawiamy i dokładnie mieszamy, zostawiamy na parę minut, żeby smaki się przegryzły.
Prawda, że proste? Na zdjęciu surówka w towarzystwie placka po zbójnicki mojego Mężczyzny






9 komentarzy:

  1. Odpowiedzi
    1. a przepis na placek jest tutaj: http://zeby-zycie-mialo-smaczek.blogspot.com/2011/11/placki-ziemniaczane-mojego-mezczyzny.html
      a na sosik pojawi się wkrótce :)

      Usuń
    2. a beata wszędzie marudzi :P

      Usuń
  2. bardzo lubię taką sałatkę, ale dodaję jeszcze sok z cytryny. :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ja zazwyczaj używam majonezu kieleckiego który jest trochę kraśny, ale pomysł z cytryną też mi się podoba

      Usuń
  3. Zrobiłam wczoraj - przepyszna!

    OdpowiedzUsuń
  4. Tylko dałam świeży koperek

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. i bardzo szybka :) a ze świeżym koperkiem musi być jeszcze lepsza :)

      Usuń

dziękuję za komentarz