potrzebne składniki:
160 g brązowego cukru,
160 g mąki, najlepiej krupczatki,
150 g masła,
1 opakowanie cukru waniliowego,
1 łyżeczka proszku di pieczenia,
4 jajka,
70 g gorzkiej czekolady,
1 kieliszek koniaku,
6 pianek
Czekoladę topimy z masłem i koniakiem nad kąpielą wodną.
Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, jajka ubijamy z cukrem do białości.
Następnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i przestudzoną czekoladę, delikatnie mieszamy.
Formę do muffin wykładamy papilotkami, napełniamy je ciastem do 3/4 wysokości, każdą piankę dzielimy na pół i zatapiamy w każdym ciasteczku.
Pieczemy 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Oj, ja też uwielbiam czekoladowe muffinki, ale koniakiem to mnie zaskoczyłaś :)
OdpowiedzUsuńDziękuję za udział w akcji :)
powiem Ci, że to całkiem fajne połączenie :)
UsuńKochana popraw proszę bannerek, bo na razie odnosi do zdjęcia, a nie do akcji :)
OdpowiedzUsuńjuż poprawiłam
Usuń