Dziś potrawa szybka i pyszna. Idealna na gorące dni.
portzebne składniki:
2 torebki ryżu,
1 puszka tuńczyka w sosie własnym,
2 łyżki oliwy z oliwek,
2 sztuki jajka na twardo,
2 pomidory,
1/2 pęczka szczypiorku,
sól i pieprz.
Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu, powinien być miękki ale sypki,
następnie wyjmujemy go z woreczków, wkładamy do dużej miski i dodajemy
do niego tuńczyka wraz zalewą i oliwę z oliwek, całość dokładnie
mieszamy, ewentualnie doprawiamy.
Jajka gotujemy na twardo, obieramy
ze skorupek, dzielimy na ćwiartki, pomidory myjemy dzielimy na ćwiartki,
szczypiorek siekamy.
Ryż z tuńczykiem przekładamy do salaterki, na
wierzchu układamy naprzemiennie jajka i pomidory, posypujemy
szczypiorkiem.
no i po raz kolejny przypominam o konkursie:
http://zeby-zycie-mialo-smaczek.blogspot.com/2012/07/urodziny-i-konkurs.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
dziękuję za komentarz