piątek, 20 lipca 2012

na szybko ryż z tuńczykiem i kolejne przypomnienie o KONKURSIE!!

Dziś potrawa szybka i pyszna. Idealna na gorące dni.

portzebne składniki:

2 torebki ryżu,
1 puszka tuńczyka w sosie własnym,
2 łyżki oliwy z oliwek,
2 sztuki jajka na twardo,
2 pomidory,
1/2 pęczka szczypiorku,
sól i pieprz.

Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu, powinien być miękki ale sypki, następnie wyjmujemy go z woreczków, wkładamy do dużej miski i dodajemy do niego tuńczyka wraz zalewą i oliwę z oliwek, całość dokładnie mieszamy, ewentualnie doprawiamy.

Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek, dzielimy na ćwiartki, pomidory myjemy dzielimy na ćwiartki, szczypiorek siekamy.

Ryż z tuńczykiem przekładamy do salaterki, na wierzchu układamy naprzemiennie jajka i pomidory, posypujemy szczypiorkiem.


no i po raz kolejny przypominam o konkursie:  
   http://zeby-zycie-mialo-smaczek.blogspot.com/2012/07/urodziny-i-konkurs.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

dziękuję za komentarz