Zbliża się majowy weekend, a tym samym inauguracja sezonu grillowego. my grillujemy właściwie cały rok, ja nie na dworze, to na elektrycznym grillu w domu. No ale przyznacie sami, że nie ma nic przyjemniejszego jak grillowanie na świeżym powietrzu.
potrzebne składniki:
1 kg piersi z kurczaka,
400 ml jogurtu greckiego,
sok z połowy cytryny,
pieprz, sól, papryka wędzona, czubrzyca czerwona.
Kurczaka kroimy w paski szerokości około 2 cm. Jogurt mieszamy z sokiem z cytryny i przyprawami. Do tak przygotowanej marynaty wrzucamy paski z kurczaka i mieszamy tak, żeby jogurt dokładnie go pokrył. Zostawiamy na godzinę w lodówce.
Nabijamy na namoczone wcześniej patyczki, tak, żeby wyszły nam "wężyki".
Pieczemy na grillu.
apetyczne:)
OdpowiedzUsuńoj tak! pyszne Marcinowi wyszły!
Usuń