Nie wiem jak Wy, ale ja uważam, że najprostsze rozwiązania są najlepsze. Podobnie jest w kuchni, lubię potrawy proste i nieprzekombinowane. taki właśnie jest ten sos
potrzebne składniki:
0,5-1kg maślaków,
2 łyżki masła,
1 cebula
200ml śmietany,
sól i biały pieprz
Oczyszczone maślaki dusimy na masełku do miękkości i całkowitego odparowania wody (ja je solę od razu po wrzuceniu na patelnię).
Dodajemy
drobno posiekaną cebulkę, chwilę razem smażymy następnie dodajemy
śmietanę, doprawiamy pieprzem i ewentualnie solą, dusimy do momentu aż
sos zgęstnieje.
uwielbiam sos z maslakow :) ale mi narobilas smaka;)
OdpowiedzUsuńno to musisz nazbierać i zrobić :)
Usuń@olesia..
OdpowiedzUsuńSMAKU nie smaka (ludzie ze wsi mogą smaka:)
Wiele osób mówi "smaka", ja też, myślę, że wyrażenie na tyle się "utarło" że można je uznać za poprawne :)
UsuńIleż to trzeba kompleksów mieć, żeby to co złe wpychać na wieś ;) Kiedyś, też stać Cię będzie na dom na wsi
UsuńMniam. Pycha! Wszystkim smakowało. <3 ^^
OdpowiedzUsuńBardzo się cieszę :)
UsuńJA ZAS DODAJE JESZCZE ZABEK CZOSNKU I GARSC NATKI PIETRUSZKI NO I TERAZ JESY MNIAMMMM
OdpowiedzUsuńPietruszka idealnie pasuje do grzybów, następnym razem spróbuję ją dodać
Usuń