Przed chwilą podmieniłam zdjęcie na pierogi z mięsem i kapustą. Przeglądając folder ze zdjęciami uświadomiłam sobie, że nie dodałam przepisu na pierogi z ziemniakami, kiełbasą, boczkiem i cebulką. Macie ochotę na takiego pierożka? Samo połączenie składników może wydawać się mało zachęcające, ale powiem Wam, że bardzo nam smakowały. Zresztą ja kocham pierogi praktycznie pod każdą postacią i praktycznie z każdym farszem :)
potrzebne składniki:
1 kg ugotowanych ziemniaków,
300g kiełbasy śląskiej,
300g wędzonego boczku,
3 cebule,
sól, pieprz,
ewentualnie łyżka smalcu.
Składniki i przepis na ciasto znajdziecie TUTAJ
Kiełbasę, boczek i cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy, jeśli boczek jest mało tłusty można dodać łyżkę smalcu.
Następnie wszystkie składniki (ziemniaki, kiełbasę, boczek i cebulę) przekręcamy przez maszynkę do mielenia mięsa, doprawiamy i dokładnie mieszamy, następnie nadziewamy perrogi i gotujemy w osolonym wrzątku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
dziękuję za komentarz