Jeśli mam być szczera nie lubię Walentynek, uważam, że jeśli się kogoś kocha, powinno się mu to okazywać cały rok, a nie wyłącznie 14 lutego za pomocą tandetnych kartek i maskotek. Dlatego, trochę wstyd się przyznać, ale i mi w tym roku udzieliło się walentynkowe szaleństwo i przygotowałam dla mojego mężczyzny czekoladki ;p
potrzebne składniki:
150 g białej czekolady,
10ml likieru kokosowego,
1/6 łyżeczki różowego barwnika spożywczego (ja miałam taki w proszku).
Barwnik rozpuszczamy w alkoholu, a czekoladę nad kąpielą wodną. Następnie dodajemy likier do czekolady i mieszamy do całkowitego połączenia składników. Powstałą masą napełniamy foremki na czekoladki i wkładamy do zamrażarki na 2-3 godziny.
My zamiast kupować sobie jak to nazwałaś "tandectwa" wolimy razem przyrządzić sobie pyszną kolację, zjeść, wypić winko, porozmawiać :) serduszkowe czekoladki wyszły Ci ślicznie :)
OdpowiedzUsuńi macie rację, bardzo miło jest razem spędzać czas :)
Usuńale ładne:)
OdpowiedzUsuńdzięki :)
Usuńpiękne :) wspaniały mają kolorek :)
OdpowiedzUsuńdziękuję, sama byłam zaskoczona, że tak fajnie wyszły
UsuńPrześliczne! Pysznie u Ciebie!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam:)
pysznie i megasłodko :)
UsuńNo nie wierzę!! Czerwona czekolada!!:D Świetne!!
OdpowiedzUsuńkochana odrobina barwnika i może być niebieska, zielona, jaka tylko zechcesz :)
UsuńPrześliczne :) I tak ładnie się błyszczą...
OdpowiedzUsuńdziękuję :) na pierwszy rzut oka wyglądają jak woskowe :)
UsuńЗанимљив рецепт, лепе слике, врло укусно да ми се свиђа ваш блог има много варијација и висок квалитет ... Позивамо вас да посетите мој блог Валенциа, са традиционалним рецептима из региона Валенсија.(Шпанија).
OdpowiedzUsuńhttp://valenciagastronomic.blogspot.com.es
ове недеље "уштипци бундеве ". "Следеће недеље "Мона Ускрс у Валенсији." Хоћеш да дођеш?
У мом блогу можете наћи преводиоце на вашем језику
Поред тога, ако вам се свиђа Валенциан гастрономији, можете копирање ХТМЛ код на ваш блог, а ви ћете имати директан приступ мом блогу.