potrzebne składniki:
1 opakowanie makaronu gwiazdki,
200 g szynki konserwowej (miałam taką w plasterkach),
200 g sera żółtego (najlepiej jakiegoś ostrego),
1 słoiczek selera konserwowego,
1 puszka kukurydzy,
1 słoik konserwowych patisonów,
majonez wg uznania (ja dodaję sporo),
sól i pieprz.
Makaron gotujemy w osolonej wodzie do miękkości (ja wczoraj ugotowałam 2 opakowania i na szczęście część została), odcedzamy, przelewamy zimną wodą i zostawiamy do wystygnięcia.
Patisony wydrążamy, miąższ kroimy w kostkę, ser i szynkę kroimy w kostkę, selera i kukurydzę odcedzamy z zalewy
wszystkie wszystkie dokładnie mieszamy z majonezem, w razie potrzeby doprawiamy.
Sałatką nadziewamy wydrążone patisonki.
Ale i tak bardzo ciekawe danie. Lekkie. :)
OdpowiedzUsuńleciutkkie :) idealne na przekąskę, ale nie na obiad
OdpowiedzUsuń