potrzebne składniki:
1 opakowanie tortellini,
2 ogórki szklarniowe,
100g sera żółtego (użyłam wędzonego radamera, nadał sałatce fajny dymny posmak),
2 pomidory,
100g polędwicy,
1 por (biała część),
opakowanie mrożonych krewetek,
majonez,
2-3 ząbki czosnku,
puszka kukurydzy
koperek (miałam suszony),
sól, pieprz
Krewetki i tortellini gotujemy według wskazówek na opakowaniach, zostawiamy do wystygnięcia.
Pora kroimy w ćwierćplasterki, parzymy, hartujemy zimną wodą, odciskamy.
Pomidory parzymy, obieramy ze skórek, wykrawamy gniazda nasienne, kroimy w kostkę
kukurydzę odsączamy z zalewy.
Ogórka obieramy ze skórki, następnie kroimy w kostkę,
Ser i polędwicę też kroimy w kostkę,
majonez mieszamy z drobno posiekanym koperkiem (w najgorszym wypadku może być koperek suszony) i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. wszystkie składniki sałatki łączymy w dużej misce, dodajemy sos majonezowy dokładnie mieszamy, ewentualnie doprawiamy. przechowujemy w lodówce
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
dziękuję za komentarz