Dawno nie pisałam, oj dawno... Mam nadzieję, że wybaczycie i że jeszcze ktoś tu zagląda?
Dziś eksperyment.
Tak mnie naszło, żeby do jajka w którym będę obtaczać kotlety z piersi dodać mjonez i żółty ser.
Wyszło pysznie!!
potrzebne składniki:
3 piersi z kurczaka (około 600 g)
3 jajka,
1 łyżka majonezu kieleckiego,
50-100 g sera żółtego startego na drobnej tarce,
mąka i bułka tarta do panierowania,
olej do smażenia,
sól czosnkowa, bały pieprz.
Filety myjemy, osuszamy, dzielimy i delikatnie rozbijamy. Przyprawiamy solą czosnkową i białym pieprzem.
Do jajek dodajemy majonez i przyprawy i roztrzepujemy. Na końcu dodajemy ser i mieszamy.
Piersi panierujemy w mące, jajku i bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
dziękuję za komentarz