nie jest może zbyt piękny, bo dopiero się uczę zdobić torty, ale uwierzcie mi jest pyszny :)
potrzebne składniki:
kakaowy biszkopt (przepis znajdziecie tu) upieczony w tortownicy o średnicy 22 cm,
500g sera mascarpone,
300g mrożonych malin,
1 kieliszek malinówki,
100 ml śmietany 30%,
1 cukier waniliowy.
Tort rozcinamy na 3 blaty.
Mascarpone ubijamy mikserem na puszystą masę, następnie dodajemy maliny zblendowane z malinówką.
Tak, tak, masa nie zawiera ani grama cukru, a całą swoja słodycz zawdzięcza malinom.
Masę dzielimy na 3 części i przekładamy blaty biszkoptu, następnie smarujemy nim wierzch i boki.
Ozdabiamy resztą kremy i ubitą na sztywno z cukrem waniliowyn śmietaną.
Malinowy i z malinówką, mniam :)
OdpowiedzUsuńa fe...nie jest ładnie usuwać komentarze...
OdpowiedzUsuńa niby jaki usunęłam?
Usuńa niby jaki usunęłam?
OdpowiedzUsuńA co z ta smietaną
OdpowiedzUsuńUbijamy z cukrem i używamy do ozdobienia tortu
OdpowiedzUsuńSprbujemy pierwszy raz bede krem i biszko dla moje dwo latki ☺
OdpowiedzUsuń