Lubicie surówki ja bardzo. A zwłaszcza tą. Można jązrobć i z białej kapusty i z kapusty pekińskiej, jest p jest pyszna słodko-ostra.
potrzebne składniki:
kapusta biała lub pekińska (okołó 0,5 kg),
2 spore marchewki,
1 duża cebula (lub biała część pora),
2 jabłka.
na sos:
250 ml majnezu kieleckiego,
1,5 łyżki octu,
2 łyżki cukru,
1 łyża maggi,
1 łyżka wody,
2 ząbki czosnku (może być też czosnek granulowany),
szczypta pieprzu cayenne.
Kapustę szatkujemy, marchew i jabłko ścieramy na grubej tarce, cebulę siekamy.
Składniki sosu miksujemy w blenderze.
Warzywa zalewamy sosem i dokładnie mieszamy, wkładamy do lodówki na pół godziny.
uwielbiam takie surówki i często je robię:) obserwuje i będe odwiedzać:)
OdpowiedzUsuńBardzo mi miło, witam i zapraszam częściej :)
Usuń