potrzebne składniki:
250 g kiełbasy podwawelskiej,
250 g pieczarek,
pół opakowania mrożonego groszku z marchewką,
1 cebula,
2 łyżeczki koncentraty pomidorowego,
1 łyżka śmietany,
0,5 szklanki wody,
sól, pieprz słodka papryka,
tłuszcz do smażenia,
ryż lub makaron.
Kiełbasę kroimy w ćwierćplasterki a cebulę w drobną kostkę, podsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu, dodajemy pieczarki pokrojone w półplasterki, doprawiamy i dusimy.
Kiedy pieczarki się uduszą, dodajemy groszek z marchewką, podlewamy wodą i dusimy do momentu aż warzywa będą miękkie, następnie dodajemy koncentrat i śmietanę i jeszcze chwilkę gotujemy.
I jak wam się podoba?
lubię takie dania:d ekonomiczna kuchnia:D
OdpowiedzUsuńFajniutki kotek. Zapraszamy do udziału w cotygodniowej akcji dla blogerów, w której mogą powalczyć o nagrody i promocję swojego bloga http://on.fb.me/1s9IoNf
OdpowiedzUsuńŚwietny sposób na pozbycie się podstarzałych produktów z lodówki. Taki recykling produktów stwarza bazę do nieziemskich poczynań kulinarnych, których jestem zwolennikiem. A tym bardziej z dodatkiem koncentratu 30% (głównie Pińczów) smak potrawy zmienia się nie do poznania. Zachęcam, smacznego :))
OdpowiedzUsuńoj tak :) lubię ten koncentrat, tym bardziej, że Pińczów mam bliziutko :)
Usuń